Ingrediënten eenvoudig gehaktbrood (voor ongeveer 6 personen):
- 500 gram rundergehakt;
- 100 gram glutenvrij paneermeel;
- 250ml ketchup of paprikapasta;
- 200 gram fijn gesnipperde ui, prei kan ook;
- 1 ei (kan ook zonder, wordt het alleen iets droger);
- snufje zout;
- peper naar smaak;
- 1 eetlepel kokosolie.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng alle ingrediënten in een grote schaal met de hand totdat alles goed vermengd is.
- Doe het mengsel in een bakblik
- Stop het in de oven voor ongeveer 35 minuten (afhankelijk van type oven) totdat het gehaktbrood goed doorbakken is en niet langer roze van binnen is.
- Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je er plakjes van snijdt.
In Amerika doen ze als het gehaktmengsel in het bakblik gaat er nog 2 eetlepels ketchup/paprikapasta over de bovenkant.
Alvast eet smakelijk!