Van schenkel kun je natuurlijk heerlijk een bouillon maken.
Maar de Italianen weten er ook wel raad mee.
Je kunt van schenkel met vlees ook Ossobocu maken.
Basis recept voor Ossobocu:
Nodig:
- 4 grote runderschenkels met vlees
- 1 handje bloem
- 80 ml olie
- 2 gewassen en geschilde winterpeen
- 1 ui, gepeld
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook (meer mag natuurlijk altijd 😉 )
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter runderbouillon of andere lichte bouillon
- zout en peper
Bereiding:
Verhit de oven voor.
(heteluchtoven 180graden/oven 200 graden/gasovenstand 6)
– bestrooi de schenkel naar wens met zout en peper
– haal de schenkel door de bloem
– maal er nog een keer peper overheen
– verhit een grote koekenpan en doe hierin de olie en de schenkel voor ongeveer 2 minuten aan 1 kant, het heeft dan een goudbruine kleur. Doe daarna hetzelfde met de andere kant.
– Doe ondertussen de overige ingrediënten in een vijzel (als je veel tijd en zin hebt) of in een keukenmachine. Behalve de laurier
– bak de overige ingrediënten even mee.
– stop daarna alles, inclusief de laurier, in een grote ovenschaal en bedekt deze met een deksel of aluminiumfolie, een grote stoofpan die in de oven kan, kan natuurlijk ook.
– zet het gerecht voor 2 uur in de oven.
Lekker bij aardappelpuree of rijst
Eet smakelijk!